Srijeda, August 12

ŠTAPIĆI OD PILETINE I SIRA (RECEPT)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svi ponekad trebamo ideju za jednostavan i ukusan slani zalogaj, a ovi štapići od piletine i sira savršeni su za najrazličitije prigode. Uvjerena sam da će vam se dopasti – izvana su hrskavi, iznutra mekani, a lako će ih napraviti i oni koji nemaju velikog iskustva u kuhinji.

Pohana piletina i rastopljeni sir savršeno idu zajedno. Osim pilećih prsa možete koristiti i drugo bijelo meso, primjerice od puretine, koje se reže u trakice i njime omotava sir. U odnosu na neke druge slične recepte ovo je najpraktičniji i najbrži način izrade, a vaše štapiće ćete bez problema oblikovati kako bi dobili lijep i pravilan izgled.

ŠTAPIĆI OD PILETINE I SIRA – SAVRŠEN ZALOGAJ ZA DRUŽENJA

Kad je riječ o siru, koristila sam ementaler koji je jedan od svima najdostupnijih sireva, no možete koristiti i druge vrste poput cheddara s kojim su ovi štapići također jako ukusni. Za pohanje sam u brašno dodala i sastojke poput usitnjenog češnjaka, mljevene paprike i papra kako bi ovi štapići od piletine i sira dobili lagano pikantni okus, zahvaljujući kojem će se uvijek tražiti zalogaj više.

Priprema ovog jela je vrlo jednostavna, jedino vodite računa o duljini prženja u ulju kako sir ne bi iscurio. Optimalna duljina prženja je tri minute na srednje jakoj vatri, a preporučujem da cijelo vrijeme pažljivo pratite situaciju budući da ovisno o vašem štednjaku može biti sitnijih odstupanja.

Ovi ukusni štapići najbolji su kad su posluženi uz kečap ili neki drugi dodatak jelima poput majoneze ili tartara. Savršen su zalogaj za razna druženja, rođendane ili gledanje nogometnih utakmica, a cijeli recept i postupak kako se prave pogledajte u novom videu:

Share.

About Author

Leave A Reply