Srijeda, August 12

STANITE NA PUT UPORNIM MIGRENAMA I GLAVOBOLJAMA! Potrebna su vam SAMO dva sastojka! (RECEPT)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Popularna začinska biljka, đumbir se od davnina u narodnoj medicini koristi za lečenje brojnih oboljenja

Đumbir deluje kao antiseptik i analgetik, pa se u koristi kao prirodni lek protiv raznih vrsta upala i podsticanja cirkulacije.

Kako ima analgetičko dejstvo vekovima se upotrebljava protiv bolova izazvanim kamenom u bubregu, zubobolje i glavobolje. Često se upotrebljava u kombinaciji sa drugim lekovitim biljkama zbog toga sto ima moć da ubrza dejstvo tih biljaka.

Đumbir

ĐumbirFoto: Profimedia

Ljudi koji imaju probleme sa upornim migrenama mogu se rešiti bolova uz pomoć čaja od đumbira i limuna. Ovaj napitak ublažiće bolove, a pojavu novih napada ove bolesti učiniće ređim.

Osim što može ublažiti pulsiraju u glavobolju, đumbir je efikasan i u suzbijanju mučnine koja se obično javlja uz migrenu.

Malu kašiku suvog đumbira u prahu preliti sa 250 mililitara ključale vode. Ostaviti da se malo ohladi, dodati sok od pola limuna i piti dok je jos uvek mlak.

Čaj od đumbira i limuna piti svega nekoliko dana, do četiri šolje dnevno, a korisno je piti ga i u periodu kada simptomi migrene nisu izraženi da bi se sledeći napad odložio što je moguće više.

glavobolja i bolest

Foto: Profimedia

Share.

About Author

Leave A Reply