Srijeda, August 12

Kinder bueno torta bez pečenja kao čokoladni chesecake

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kopkala me tako ta jedna misao da osvane u mojoj kuhinji kinder bueno torta bez pečenja i to od kada se nedavno pojavio famozni kinder bueno sladoled. Svi su nešto poludjeli za njim, kao fantazija okusa, a možeš ga kupiti samo u jednom dućanu u Zagrebu. Navodno je nešto jako fantastično, a kako sam čula i cijena mu je jako ‘fantastična’ 😉

Moji klinci obožavaju Kinder bueno. Možda čak više od Nutelle. No dobro, priznajem da si ga i ja najčešće priuštim kad izlazim iz trgovine. Znate onako, poskrivečki (kao da za tim ima potebe, ali eto, tako je slađe), izlazim iz trgovine s punim kolicima, umorila sam se prilično, lagano mi je pun kufer i šopinga i asortimana i cijena, obećavam u sebi da nema šanse da više idem sama u veliki šoping. Trpam sve u auto, guram kolica natrag, trčim nazad do auta, sjedam, zaključavam vrata i otvaram svoj Kinder bueno. I u tom trenu nema ništa ljepše, a ja se osjetim baš poput one zgodne tete u reklami koja lebdi po vlaku dok zagriza u taj slatki predmet žudnje.

Eh da, Kinder bueno torta bez pečenja rekosmo? Kinder tortu sam već radila prije nekog vremena, recept imate OVDJE, i fina je jako. No iskreno, ta torta nema puno veze s okusom kinder buena 😉 Ideja je ustvari bila da napravim čokoladni chesecake koji se spremam raditi već sto godina pa nikako da dođe na red. Pomislih da čokoladni chesecake koji se ne peče može biti samo bolji ako u njega natrpam kinder bueno. I bijah u pravu. Ova je kinder bueno torta bez pečenja totalno puni pogodak! U svakom smislu. Brzo je gotova, nema pečenja, a do bola je fina. Pod uvjetom da volite ovakve kremaste kolače. I da ste spremni žrtvovati prekonekoliko kinder buenova koji će se naći u njoj.

Iako je chesecake nešto što se peče u svakoj prilici, ovakvu jednostavnoću možete napraviti i za blagdane. Uskrs ili Božić bit će još slađi ako tortu prigodno ukrasite i poslužite kao dio blagdanskog stola. Uskrsni kolači, kao i svi ostali kremasti kolači u svakom slučaju mogu biti sretni što im se na listu priključuje kinder Bueno torta bez pečenja!

Kinder bueno torta bez pečenja

Kinder bueno torta bez pečenja

POTREBNO:

Za podlogu:

 • 300 g plazma keksa (ili petit beure)
 • 180 g maslaca

Za kremu:

 • 700 g krem sira (Philadelphia)
 • 500 ml slatkog vrhnja
 • 2 krem fixa
 • 100 g čokolade (tamna, mliječna…kako želite)
 • 150 g šećera u prahu
 • 1 želatina fix
 • 8 prutića kinder bueno čokoladice

Za ukrašavanje:

 • 200 ml vrhnja za šlag
 • 2 prutića kinder bueno
 • čokoladne strugotine + čokoladna jaja

PRIPREMA:

 1. Za podlogu pomiješati mljevene kekse sa otopljenim maslacom. Dobivenom mrvičastom masom prekriti dno kalupa za torte promjera 24 cm. Žlicom (ili dlanom) dobro natiskati kako bi podloga postala kompaktna. Staviti na stranu dok pripremate kremu.
 2. Za kremu miksati sir sa polovicom šećera. Posebno istući slatko vrhnje sa krem fixom i preostalom polovicom šećera. Čokoladu otopiti. Kinder bueno nasjeckati sitno.
 3. U mikserom izrađeni sir umiješati otopljenu čokoladu i dobro sjediniti. Umiksati u ovom trenu i želatinu fix. (možda bi moglo i bez nje, ali nisam se usudila riskirati da se krema ne stegne dovoljno) Sada dodati tučeno slatko vrhnje i na kraju sjeckani kinder bueno.
 4. Kremom ispuniti kalup za torte preko podloge. Sve skupa staviti u hladnjak i dobro ohladiti.
 5. Na kraju tortu dodatno ukrasiti slatkim vrhnjem, čokoladom i kinder bueno komadima. Za Uskrs možete kao ja za dekoraciju dodati i čokoladna uskršnja jaja 😉
Share.

About Author

Leave A Reply